Депутатката Нона Йотова, която е и половинка на бившия вътрешен

...
Депутатката Нона Йотова, която е и половинка на бившия вътрешен
Коментари Харесай

Депутатката Нона Йотова скочи на "Капките"! Пита Ананиев: Защо шоуто нарушава противоепидемичните мерки?

Депутатката Нона Йотова, която е и половинка на някогашния вътрешен министър - Богомил Бонев, се оказа обезпокоена поради " снимането на предаването „ Като две капки вода “ в нарушаване на противоепидемичните ограничения ". Тя е употребила правото си и е задала въпрос към Кирил Ананиев по реда на парламентарния надзор.

Наскоро и други известни персони, а и уеб сайтове, се възмутиха, че продуцираното от Магърдич Халваджиян шоу не съблюдава закона и нехае за ограниченията в изискванията на пандемия. 

Самият Маги Халваджиян реагира като жилнат и с доводи обори изказванията, че предаването е извършител. Нона Йотова, която в предишното се пробваше и като певица, обаче няма спирка и е решила да запознае сътрудниците си в Парламента със случая.

Йотова написа до Ананиев: 

„ В деня, в който излезе Вашата заповед за провеждането на музикални и театрални представления с ограничаването това да става единствено навън, при разстояние посред им и до 30 % аудитория, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването „ Като две капки вода “. В закрита зала, с аудитория. Очевидно имаше посетители без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено. Продуцентите на предаването обясниха, че имат позволение от РЗИ за наличието на аудитория. “

Йотова, която по специалност е актриса и даже е взела участие в „ Капките “ през 2015 година, пита министър Ананиев: „ Издавала ли е РЗИ позволение за наличие на аудитория? Ако да, с какъв акт и на какво съображение? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви? “

Планираната дата за претенции вербален отговор от министъра е 22 май – този петък, когато парламентарният надзор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР