Депутатка в гръцкия парламент заяви, че страната ѝ прави „фатална

...
Депутатка в гръцкия парламент заяви, че страната ѝ прави „фатална
Коментари Харесай

Гърция прави фатална грешка, Турция е регионална суперсила

Депутатка в гръцкия парламент съобщи, че страната ѝ прави „ съдбовна грешка” в Средиземно море, сътрудничейки си с Франция, съобщи „ Дейли Сабах”.

Лиана Канели от Комунистическата партия на Гърция разкритикува властта в Атина, че се е доверила на Франция на фона на нарасналото напрежение в Източното Средиземноморие. През последните седмици Атина и Анкара си насочиха взаимни закани, в това число и за боен сюжет.

„ Никой не се притичва на помощ на Гърция, тъй като я обича. Те не умират за гръцките интереси”, съобщи Лиана Канели. По думите ѝ Франция оказва помощ на Гърция, следвайки своите ползи в Източното Средиземноморие. В опит да притегли интернационална поддръжка против Турция, Гърция се обърна към Франция, която изпрати военна помощ в региона.

Депутатката от Комунистическата партия на Гърция обаче счита, че съдействието с Париж е „ съдбовна грешка” за гърците. Тя напомни, че някогашният френски президент Валери Жискар д’Естен е желал Гърция да бъде отстранена от Европейски Съюз поради паричната си политика. Лиана Канели назова Турция „ районна суперсила”, която се ръководи от човек, защитаващ ползите на страната – в лицето на Реджеп Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР