Депутатите започват пленарната си седмица с редица изслушвания. Те ще

...
Депутатите започват пленарната си седмица с редица изслушвания. Те ще
Коментари Харесай

Голямото слушане в парламента продължава, правят още временни комисии |

Депутатите стартират пленарната си седмица с редица чувания. Те ще разискват и правилника за работата си. В седмичната проектопрограма не е планувана процедура за избор на министър председател и държавно управление. 

В програмата е планувано да гласоподават Проект на решение за основаване на Временна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия за използването на СРС от Министерство на вътрешните работи във връзка с български жители, участващи в предизборната акция и изборния развой за 46-то Народно заседание по предложение на ГЕРБ. 

Днес народните представители ще разискват и Проект на решение за внасяне на отчет от основния прокурор Иван Гешев за работата на Бюрото за отбрана на очевидците. Искането е на " Демократична България ". 

Парламентът ще разиска и основаване на Временна комисия, която да ревизира дейностите и бездействията на способените български органи по отношение на наложените на 2 юни 2021 година наказания на български физически и юридически лица по закона " Магнитски “.

Депутатите ще слушат министъра на превоза Георги Тодоров за концесията на летище София, на енергетиката Андрей Живков за законовото съображение и претекстовете за освобождението на Съвета на шефовете на Българския Енергиен Холдинг ЕАД, изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев за ръководството на ловните стопанства, ловните бази и ловните концесии у нас и др. 

Предвидено е и чуване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и ръководителя на Бюрото за надзор на СРС за изнесени от Рашков изказвания за нелегално подслушване на политици и жители. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР