Депутатите започват да номинират свои кандидати за нови конституционни съдии,

...
Депутатите започват да номинират свои кандидати за нови конституционни съдии,
Коментари Харесай

Започват номинациите за нови конституционни съдии

Депутатите стартират да предлагат свои претенденти за нови конституционни съдии, които да попълнят двете свободни места. Крайният период за това ще е 14-и януари.

Народното събрание одобри процедурните правила, по които ще се избират новите попълнения. Проект на решение с разпоредбите бе импортиран в петък от Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Днес те минаха през конституционната комисия и пленарната зала.

В истинския текст бе заложено номинациите да стават в десетдневен период от приемането на разпоредбите през днешния ден. Удължаването обаче предложи зам.-председателят на Народно събрание Никола Минчев от ПП-ДБ и бе признато със 127 гласа " за " от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Преди това от " Възраждане " се пробваха да удължат периода на 14 дни, само че не мина.

Хората на Костадин Костадинов направиха голям брой оферти, само че нито едно от тях не мина. Сред тях бяха претендентите да удостоверят, че не членуват в неправителствени организации, както и че против тях няма неприключени досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР