Депутатите започнаха разглеждането на данъчните закони за догодина. Чрез тях

...
Депутатите започнаха разглеждането на данъчните закони за догодина. Чрез тях
Коментари Харесай

Данъчните закони влязоха за обсъждане в пленарна зала

Депутатите започнаха разглеждането на данъчните закони за следващата година. Чрез тях действително се обезпечават приходите в хазната. Без тези текстове се излага на риск целия бюджет за следващата година, а те към този момент бяха неодобрени от водещата комисия по бюджет и финанси .

Ако пакетът от данъчни закони бъде отритнат на първо четене и в пленарната зала, както стана на комисиите, то те не могат да бъдат предлагани още веднъж идващите 3 месеца – по този начин е съгласно правилника на Народно събрание. Ако това се случи и бюджетът за 2024 няма да може да се одобри. Народните представители утвърдиха закона за акцизите за следващата година, само че там нямаше противоречиви текстове.

Препъни камъните са в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс – там са заложени текстовете за донос-бонус, намаляването на заплащанията в брой от 10 на 5 000 лв., както и задължението на заведенията за хранене от по-висок клас да заплащат заплати единствено по банков път. Днес националните избраници единствено спориха по предложенията – гласуването се чака да бъде в петък.

Въпреки настояването на опозицията в залата да участва финансовият министър, тъй като той стои зад предложенията, полемиката мина без Асен Василев. Идеята за понижаване на сумите за заплащания в брой срещна рецензиите освен на опозиционерите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР