Депутатите захващат Кодекса за застраховането с текстовете за лимит за

...
Депутатите захващат Кодекса за застраховането с текстовете за лимит за
Коментари Харесай

Парламентът гледа промени в Кодекса за застраховане и ветото на президента

Депутатите захващат Кодекса за застраховането с текстовете за предел за компенсациите за далечни родственици на умрял на пътя, и ветото на президента Румен Радев върху налога на старите коли, съобщи БГНЕС. Вносителят на измененията в Кодекса за застраховането Менда Стоянова, която е ръководител на бюджетната комисия се отхвърли от въвеждане на таван за компенсациите за директните родственици - съпрузи, деца и родители, само че предлага да има подобен за далечния кръг от близки на жертви при произшествия в размер до 5000 лева

Промените тя стимулира с решение на Върховен касационен съд, с което се уголемява кръгът на лицата, които могат да търсят компенсации - като единствено за последните 3 месеца търсените компенсации са нарастнали до 100 милиона лв.. Това от своя страна би оскъпило застраховката " Гражданска отговорност ", съгласно Стоянова. Само посредством прокарването на таван на компенсациите може да се избегне увеличение цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ".

Депутатите ще обсъдят още веднъж и върнатия от президента Румен Радев Закон за корпоративното подоходно облагане. Президентът нападна обособени текстове, измежду които плануваните по-високи налози за старите коли и увеличените ставки за парцелите в курортите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР