Депутатите забраниха износа от България на петролни продукти с произход

...
Депутатите забраниха износа от България на петролни продукти с произход
Коментари Харесай

На първо четене: Енергийната комисия забрани износа на руски петролни продукти

Депутатите не разрешиха износа от България на петролни артикули с генезис Русия. Това реши на първо четене енергийната комисия в Народното събрание. Вносители на предлагането са водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и група депутати.

Според плана внасящите сходни артикули би трябвало да ги заявяват в Агенция " Митници " в 7-дневен период и да показват нужните дкументи. Те демонстрират дали стоките са създадени от недопечен нефт с генезис от Русия или изнесен оттова.

Предлага се законопроектът да влезе в действие от 5 декември 2022 година, осведоми Нова тв.

По време на дебатите в енергийната комисия транспортният министър Христо Алексиев съобщи, че в случай че рафинерията на " Лукойл " в Бургас не може да изнася, тя ще спре да работи. " Анализите демонстрират, че цялостна възбрана за експорт на нефтопродукти с генезис Русия ще има доста съществени и тежки последици за жителите, бизнеса и всички консуматори ", съобщи Алексиев.

Според Финансовото министерство признатият от Европейски Съюз правилник за ембарго на съветския петрол не не разрешава на България да изнася горива. След преработката на петрола в рафинерията в Бургас горивата се смятали за създадени в България и нямало проблем да бъдат изнесени.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР