Депутатите забраниха деца до 18 години да употребяват тютюн и

...
Депутатите забраниха деца до 18 години да употребяват тютюн и
Коментари Харесай

Забраниха всички тютюневи изделия за деца до 18 години

Депутатите не разрешиха деца до 18 години да използват тютюн и тютюневи произведения, в това число наргилета и електронни цигари. С признатите на второ четене промени в Закона за здравето Народното събрание отхвърли въвеждането на възбрана за пушене на наргиле на закрито.

Никакви цигари - елементарни или електронни и никакви наргилета за малолетните - взеха решение депутатите.
Даниела Дариткова - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Увеличихме и детайлизирахеме санкциите, които касаят освен нарушителите на възбраната за пушене в неразрешените места, само че и тези, които са го позволили, тъй като на този стадий имаше леко усложнение да се глобяват притежателите на заведения, които са позволили да се пуши на територията на тези заведения.
От НФСБ са задоволени от възбраната за пушене на наргилета от малолетни. Считат, че напоследък това се е трансформирало в рискова мода.

Валери Симеонов - НФСБ, Оперативна програма: Много постоянно и деца, възпитаници, с утвърждението на родителите даже организират рождени дни в такива наргиле-барове. Истината е, че никой не може да подсигурява състава на смесите, които се употребяват.
Депутатите отхвърлиха предлагането на НФСБ за въвеждането на възбрана за пушене на наргиле на закрито. Мотивът: неналичието на процедура по нотификация от страна на Европейска комисия.

Даниела Дариткова - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Затова ние се въздържахме да въведем тоталната възбрана за наргилета в закрити пространства, тъй като това крие риск от процедура по наказване на България, тъй като не е провела процедура по нотификация. Валери Симеонов - НФСБ, Оперативна програма: Подозираме съществуването на корпоративни, разбирайте на български, фирмени ползи. Това са хората, които желаят да запазят своя бизнес, своето обогатяване за сметка на здравето на хората. Това са все едно Али баба и 40-те разбойника.
Валери Симеонов има съмнения, че ръководещите от ГЕРБ се тормозят да не изгубят поддръжката на авторитетни предприемачи за идните локални избори.

 Депутатите одобриха възбрана за пушене на наргилета от деца до 18 години Депутатите одобриха възбрана за пушене на наргилета от деца до 18 години
Депутатите одобриха възбрана за пушене на наргилета от деца до 18 години. Отхвърлена обаче беше възбраната за пушене на наргиле на закрито. За претекстовете на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР