Депутатите въведоха патентен данък за местата за настаняване с не

...
Депутатите въведоха патентен данък за местата за настаняване с не
Коментари Харесай

Депутатите въведоха данък за местата за настаняване с не повече от 20 стаи

Депутатите вкараха патентен налог за местата за настаняване с не повече от 20 стаи, взеха решение народните представители откакто одобриха предложение сред двете четения на преходните и заключителни разпореждания на измененията в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с които се променя Законът за локалните налози и такси.
Предложението бе направено от ръководителя на Бюджетна комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова.То планува от 2020 година патентният налог за стая за местата за настаняване с не повече от 20 стаи да бъде от 25 до 250 лева Предложението планува още размерът на налога да се дефинира за стая съгласно местонахождението на обекта.
Текстовете плануват още за 2020 година за местата за настаняване до 20 стаи, регистрирани по Закона за туризма, да се ползва размерът на патентния налог. Той ще бъде избран в границите от 25 до 250 лева в съответната разпоредба от Закона за локалните налози и такси за местата за настаняване на не повече от 20 стаи, категоризирани с една или две звезди.
Измененията в Данъчния-осигурителен процесуален кодекс са в сходство с европейска инструкция. Със законопроекта се вкарва механизъм за даване на информация за трансгранични данъчни схеми, при които съществува евентуален риск от отбягване на данъчно облагане и за автоматизирания продан на информация за тези схеми сред страните членки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР