Депутатите Валери Лачовски и Десислава Трифонова от ГЕРБ са получили

...
Депутатите Валери Лачовски и Десислава Трифонова от ГЕРБ са получили
Коментари Харесай

Депутатите Валери Лачовски и Десислава Трифонова от ГЕРБ са получили сигнали от плевенски общини за „непосилно високи сметки за ток“

Депутатите Валери Лачовски и Десислава Трифонова от ГЕРБ са получили сигнали от общини в района на Плевен за „непосилно високи сметки за ток“.

Двамата оповестиха за това на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен.
Лачовски съобщи, че като народни представители имат сведения от кметове, от разнообразни обществени и здравни заведения за увеличени сметки за електрическа енергия с към 200 %. Той уточни, че по данни от най-голямата болница в Северна България – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен, разноските й за ток са увеличени повече от два пъти. Медиците считат, че е нужно да се вдигнат цените на клиничните пътеки, с цел да бъдат в сходство със сегашната обстановка, сподели той. Лачовски даде съответни образци за високи сметки за електрическа енергия от общините Левски, Пордим, Червен бряг и Кнежа. Според него, там сега и „бизнесът е в колапс“. Той съобщи, че „е нужно повече внимание от страна на държавното управление за бизнеса в страната“. Като съпротива желаеме бързи ограничения от ръководещите в поддръжка на общините, обществените и здравни заведения, и бизнеса, тъй като, едни ограничения са положителни, когато са навременни, сподели Лачовски. Компенсациите би трябвало да бъдат на 100 %, счита той. Депутатът добави, че от ГЕРБ са за анулация на зелените документи, тъй като се ползвали „по двоен стандарт“. Или ще се ползват и ще важат за всички, или за никого, сподели Лачовски.
Депутатът Десислава Трифонова добави, че по нейно наблюдаване, вместо да понижават, чиновниците в държавната администрация се усилват посредством преструктурирането.
Двамата депутати обявиха, че ще търсят отговори от ръководещата коалиция за бъдещето на значими инфраструктурни планове, касаещи развиването на района, и ще осведомят локалните медии при идващите си срещи в пресклуба на Българска телеграфна агенция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР