Депутатите в Украйна приеха законодателство, което отваря пътя към приватизацията

...
Депутатите в Украйна приеха законодателство, което отваря пътя към приватизацията
Коментари Харесай

Украйна започва масова приватизация

Депутатите в Украйна одобриха законодателство, което отваря пътя към приватизацията на над 3 000 държавни компании, множеството от които работят на загуба, предава Reuters.

Мярката е част от изискванията на Международния валутен фонд (МВФ) за приемането на избавителен пакет от 17.5 милиарда $.

Приетият закон цели да вкара повече бистрота в процеса на приватизация, както и да го форсира. Едно от отговорностите в него, да вземем за пример, е да бъдат канени интернационалните съветници посредством публични поръчки, когато се приготвя продажбата на по-големите компании.

Гласуването, извършено през днешния ден, доближава Украйна с една стъпка по-близо до приемането на помощта, макар че договарянията вървят мъчно поради неналичието на предпочитание в Киев да увеличи цените на горивата.

Една от главните промени в новия закон е, че разрешава продажбата на активи на по-ниска цена от стартовата, в случай че търгът се провали. Той вкарва и опцията компании да бъдат купени от непознати юридически лица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР