Депутатите в спор за замразяване на заплатите си. Десислава Атанасова

...
Депутатите в спор за замразяване на заплатите си. Десислава Атанасова
Коментари Харесай

БСП иска трайно замразяване на депутатските заплати

Депутатите в спор за заледяване на заплатите си . Десислава Атанасова от ГЕРБ показа претекстовете, като разясни, че това е нужна марка по време на пандемия . Народното събрание е длъжно да предприеме тази мярка, по думите й. Хиляди са към този момент без работа или в насилствен отпуск, акцентира тя.

От ГЕРБ оферират заплатите да се запазят към равнището от декември 2019 година. И левите имат предложение, само че желаят депутатските заплати да се понижат към края на предходния мандат. Крум Зарков желае замразяването да е трайна мярка, а не да важи единствено за времето на изключителното състояние, каквато е концепцията на герберите .
 Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е потребно, само че е редно
Караянчева за замразяването на заплатите: Може да не е потребно, само че е редно

Тя се извинява за неверната си преценка за популизма във въпроса

Народните избраници от " Воля " оферират депутатите да получават една минимална работна заплата за времето на изключителното състояние. Хиляди българи живеят на ръба на мизерията, съобщи Пламен Христов.

Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че хората се нервират, че се подвигат депутатските заплати . Воеводите припомниха, че още преди две години са внесли предложение депутатските заплати да се индексират един път годишно през юли с показателя , по който се преизчисляват пенсиите на възрастните хора.

Ангелов желае заледяване на заплатите на кметовете, на членовете на Министерския съвет. За изключителното състояние патриотите желаят депутатите и властта да получава 50% от брутното си заплащане . Предлага се решение на парче, съгласно Ангелов, и се оферират решения, колкото единствено да не ги плюят хората.
 Вътрешна македонска революционна организация предлага 50% по-ниски изключителни депутатски заплати
Вътрешна македонска революционна организация предлага 50% по-ниски изключителни депутатски заплати

" Сега по какъв начин Ви звучи, сътрудници ", пита във фейсбук профила си Юлиан Ангелов

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки прикани Вътрешна македонска революционна организация, в случай че са откровени, да поддържат неговото предложение .

Движение за права и свободи ще поддържа предлагането на ГЕРБ, стана ясно от думите на Йордан Цонев. Партията нямало да поддържа популистки оферти . Нашите работни заплати нарастват съгласно темпа на повишаване на междинната работна заплата, напомни депутатът. А заплатите нараствали по отношение на темпа на развиване на стопанската система. Движение за права и свободи предлага спестените средства от неувеличаването на депутатските заплати да бъдат преведени по сметката на Министерство на здравеопазването за битка с ковид.

В хода на полемиката Крум Зарков от Българска социалистическа партия уточни, че предлагането на левите не било популистко, нито пък подбудено от днешното неспокойствие на хората от растежа на депутатските заплати. Цонев обаче не се даде и още веднъж упрекна алените, че предлагането им било популистко . Трябва да имаме почитание към личния си труд , посочи националният представител от Движение за права и свободи.

Лидерът на левите Корнелия Нинова също взе думата. Дебатът и през днешния ден буди отчаяние , съобщи тя. Не било заслужено и морално депутатските заплати да се усилват на всеки три месеца автоматизирано , по думите й. Тя още веднъж напомни, че два милиона българи живеят под прага на бедността. Въпросът не е преходен, а кардинален , безапелационна бе Нинова. Според нея герберите желали след рецесията да върнат статуквото в заплащането на депутатите.

Лъчезар Иванов попита по какъв начин Нинова на 28 години е извадила 60 000 $ и е лишила доста хора от опция да вземат участие в приватизацията . Той захапа левите, че получавали заплата за никакъв труд, когато за известно време преди евровота напуснаха Народното събрание.

Веселин Марешки упрекна социалистите в двуличие. Лидерът на социалистите видя принизяване на парламентаризма с елементарщина .

Нинова напомни на Лъчезар Иванов по какъв начин взел телефон " Верту " . Припомняме преди години депутати се хванаха на смешка на публицисти за дарове за депутатите от скъпите телефони " Верту ". Един от хваналите се на шегата бе точно герберът Лъчезар Иванов. Той попита аления лидер в какъв брой борда на шефовете на сдружения е взела участие и какви заплати е получавала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР