Депутатите в румънския парламент свалиха от власт центристкото правителство на

...
Депутатите в румънския парламент свалиха от власт центристкото правителство на
Коментари Харесай

Румънското правителството падна след вот на недоверие

Депутатите в румънския парламент смъкнаха от власт центристкото държавно управление на малцинството на премиера Людовик Орбан. Има риск това деяние да докара до продължителна политическа неустановеност поради фрагментирания парламент, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

261 депутати са дали своят вот за свалянето на Орбан. За свалянето на държавното управление бяха нужни 233 гласа.

" Това държавно управление в този момент е свалено от власт от Народното събрание с огромна разлика ", разяснява Марсел Чолаку, който е водач на опозиционната Социалдемократическа партия, която беше основател на вота на съмнение.

Причина за внасянето на вота на съмнение беше настояването на кабинета за промяна на изборната система преди локалния избор през юни. Вотът на съмнение бе импортиран, откакто кабинетът пое отговорност пред Народното събрание за прекосяване към избор на кметове в два кръга предходната седмица. Тази процедура разрешава даден закон да бъде признат без парламентарно разискване, в случай че в период от три дни не бъде импортиран избор на съмнение.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР