Депутатите в Народното събрание приеха предложението на „Продължаваме Промяната” да

...
Депутатите в Народното събрание приеха предложението на „Продължаваме Промяната” да
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Оказваме военнотехническа помощ на Украйна

Депутатите в Народното събрание одобриха предлагането на „ Продължаваме Промяната” да се даде мандат на Министерския съвет за „ оказване на военнотехническа помощ на Украйна”.
За гласоподаваха 200 депутати, срещу бяха 16, въздържал се 1. Пакетът включва първо, ограничения за превъзмогване на последствията от икономическите наказания, второ, оказване на помощ на Украйна, филантропична, финансова и военнотехническа; продължение поддръжката за Украйна за влизане в Европейски Съюз, помощ за украинските бежанци, обезпечаване на опция за внасяне на украинско зърно във Варна; усилване на енергийно съдействие, ремонтна активност на украинска военна техника, продължение на доставките на филантропична помощ. След решението на Народното събрание, излиза наяве, че обединението остава цяла.

Припомняме, че по тематиката „ Украйна” имаше импортирани три проекторешения - на Политическа партия, ГЕРБ и „ Демократична България”. Народното събрание отхвърли проекторешението на Демократична България. При прегласуване 79 депутати гласоподаваха „ за”, „ против” бяха 50 депутати, а 71 се въздържаха. Проектът на решение, който “Демократична България” показа на 1 април, планува България да оказва военно-техническа помощ на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР