Депутатите в македонския парламент постъпиха против волята на народа, като

...
Депутатите в македонския парламент постъпиха против волята на народа, като
Коментари Харесай

Македонският президент: Депутатите постъпиха против волята на народа

Депутатите в македонския парламент постъпиха срещу волята на народа, като гласоподаваха за започване на процедура за внасяне на ремонти в конституцията според Преспанското съглашение с Гърция, съобщи президентът Георге Иванов в послание към нацията, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Иванов акцентира, че на референдума на 30 септември с неучастието си в гласуването народът ясно е декларирал позицията си против " прибързаните, наложени и пагубни решения ", взети без авансово реализиране на народен консенсус.

" На референдума македонският народ изрази суверенната си воля и недвусмислено се отхвърли от Преспанското съглашение ", съобщи Иванов.

На 17 юни външните министри на Република Македония и Гърция подписаха край Преспанското езеро съглашение, с което Република Македония се преименува на Република Северна Македония. С това съглашение се взема решение дългогодишният спор за името и се открива пътят за интеграция на Република Македония в Европейския съюз и НАТО.

На 30 септември бе призован референдум с съвещателен темперамент, на който гласоподаваха едвам 36,91 % от жителите с право на глас.

Въпреки това след четиридневни диспути Народното събрание гласоподава с болшинство от две трети предлагането на държавното управление да се пристъпи към внасяне на ремонти в конституцията, произлизащи от Преспанското съглашение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР