Депутатите в калифорнийския парламент одобриха удължаването до 2030 г. на

...
Депутатите в калифорнийския парламент одобриха удължаването до 2030 г. на
Коментари Харесай

Калифорния запазва строгите мерки за борба с глобалното затопляне

Депутатите в калифорнийския парламент утвърдиха удължаването до 2030 година на строгите ограничения, прилагани от щата Калифорния за битка с световното стопляне, съобщи Франс прес.

Така де факто те удължиха до 2030 година пазарът на въглеродни излъчвания, действителен в щата. За одобрение на удължаването на ограниченията в щата Калифорния гласоподаваха две трети от депутатите в законодателното заседание и Сената на Калифорния. Това е огромна победа за губернатора на щата, демократа Джери Браун, който е мощно зает с въпросите за отбраната на околната среда. Браун, който е на 79 години, желае да трансформира Калифорния, най-населения американски щат, в модел във връзка с съблюдаване на задачите, открити в Парижкото съглашение за климата. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи на 1 юни желанието да изтегли страната от този контракт.

ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

" Калифорния още един път се опълчи уверено на една екзистенциална опасност ", написа в Туитър губернаторът на щата във връзка решението на калифорнийските парламентаристи. " Републиканците и демократите оставиха на страна различията си, с цел да вземат едно безстрашно решение. Това наподобява на положително ръководство ", добави Джери Браун. " Климатичните промени са действителни. Те заплашват всяка форма на организация при хората ", добави той.

Смразяващи данни за световното стопляне след 1997 година

Преди пет години Калифорния си наложи предел на излъчванията на парникови газове, като предприятията трябваше да купуват позволения за всеки звук парников газ, който изхвърлят в атмосферата. С времето таваните на излъчванията се снижават и предприятията, които замърсяват най-вече, могат да купят заеми за излъчвания от тези предприятия, които отделят по-малко нездравословни излъчвания в атмосферата, напомня Франс прес.

Калифорнийските парламентаристи също по този начин утвърдиха ограничения за усилване на контрола върху атмосферното замърсяване и за увеличение на санкциите за замърсителите.

Затоплянето на океаните се форсира

В Калифорния качеството на въздуха е едно от най-лошите в Съединени американски щати. Щатът обаче понижи доста излъчванията си на парникови газове през миналото десетилетие. Калифорнийските управляващи се ангажираха да понижат до 2020 година излъчванията на парникови газове на щата до равнищата им през 1990 година Те поеха и уговорката до 2030 година да създадат по този начин, че излъчванията на щата на парникови газове да са с 40 % по-малки спрямо равнищата им от 1990 година

Губернаторите демократи на щатите Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон оповестиха при започване на юни основаването на " алианс за климата " след решението на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. Тези три щати съставляват близо една пета от американското население и над една пета от Брутният вътрешен продукт на страната. Те оповестиха, че са решени да изпълнят американската цел за понижаване с 26-28 % излъчванията на парникови газове спрямо равнищата им през 2005 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР