Депутатите в Индия, премиерът Нарендра Моди, президентът Рам Натх Ковинд

...
Депутатите в Индия, премиерът Нарендра Моди, президентът Рам Натх Ковинд
Коментари Харесай

Коронавирус: Властта в Индия си орязва заплатите с 30 на сто

Депутатите в Индия, министър председателят Нарендра Моди, президентът Рам Натх Ковинд понижават заплатите си с 30% до края на годината в поддръжка на битката с новия ковид (COVID-19), оповестява " Ройтерс ".

Правителството на Индия, ръководено от министър-председателя Моди, утвърди разпореждане, с което се понижават заплатите на депутатите с 30 % до края на годината в подтекста на разпространяването на ковид.

Според министъра на информацията на страната Пракаш Джавадекар всички спестени пари ще бъдат подадени в консолидиран фонд и няма да могат да бъдат теглени без утвърждението на Народното събрание.

" Всички членове на парламенти, министър-председатели, министри почувстваха, че благотворителността би трябвало да стартира вкъщи. Затова взехме решение, че ще понижим заплатата си с 30%. По същия метод, губернаторите в страната също няма да вземат 30% от заплатата си и надбавки до края на годината ", означи Джавадекар.

Правителството също по този начин разгласи прекратяването на схемата на Народното събрание за развиване на районите за две години, което ще обезпечи на държавното управление 1,1 милиарда $ за битка с пандемията.

Към момента съгласно данните на Световната здравна организация в Индия има 3 374 регистрирани инфектирани и 77 умряли.

По-рано през днешния ден пък индийското здравно министерство заяви, че броят на жертвите е достигнал 109 души, до момента в който 490 души са дали позитивна проба през последните 24 часа, с което общият брой на инфектираните е 4 067 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР