Депутатите в европейския парламент се радват на добри заплати, бонуси

...
Депутатите в европейския парламент се радват на добри заплати, бонуси
Коментари Харесай

Кой колко ще получава: Заплатите и бонусите на евродепутатите!

Депутатите в европейския парламент се радват на положителни заплати, бонуси и редица привилегии, да вземем за пример безотчетни пари за офис. Интересно е обаче какъв тъкмо е размера на сумите, които прибират.

Всички евродепутати получават една и съща заплата, която се ocигypявa чpeз бюджeтa нa пapлaмeнтa, написа "Бургас инфо ". Оcнoвнoтo мeceчнo възнaгpaждeниe възлиза на малко над 8 757 евро (брутна сума). Но то предстои на облагане с европейски налог и осигурителни вноски, след което възлиза на 6 824,85 евро. Или към 13 306 лв..

Тази сума обаче може да се понижи още. Това се случва, в случай че страната, от която идва депутатът реши да таксува приходите му с националните налози.

Депутатите получават и пари, с които да посрещат ежедневните си потребности. За да ръководят разноските си за офис да вземем за пример, се планува надбавка за общи разноски в размер на 4 513 евро на месец.

Именно това финансиране е едно от най-оспорваните. Причината – сумата може да бъде подадена непосредствено в персоналните банкови сметки на членовете на Европейския парламент. А те не са задължени да разкриват по какъв начин изразходват парите.

Засега няма изгледи тази политика да се промени. Точно противоположното, през септември 2018 година Европейският съд провокира необятно неодобрение, откакто утвърди отхвърли на Европейския парламент да даде достъп до документи, свързани с общи разноски на депутатите, на публицисти.

Мотивът – обработката на повече от четири милиона документа, които са изискани, ще бъде прекомерно тежка задача за администрацията.

Когато пътуват по отношение на отговорностите си като депутати, те би трябвало да показват фактури. Ако го създадат разноските се възвръщат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР