Депутатите в Европейския парламент предложиха като отговор на инцидента с

...
Депутатите в Европейския парламент предложиха като отговор на инцидента с
Коментари Харесай

Европарламентът прие резолюции за санкции срещу разследваните от Навални лица

Депутатите в Европейския парламент предложиха като отговор на случая с Алексей Навални, който в Европейски Съюз считат за токсичен, да бъдат замразени сметките на разследваните от блогъра лица. Това се споделя в резолюция за връзките с Русия, призната през днешния ден от Европарламента, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

В същата резолюция е записано, че Европарламентът прикани за без значение интернационално следствие на случая с Навални с присъединяване на Европейски Съюз, Организация на обединените нации, Съвета на Европа и ОЗХО, както и въвеждане на сурови наказания против Русия и прекъсване на строителството на "Северен поток 2 ".

"Европейският парламент приканва за основаването на подобен санкционен механизъм, който да включва събиране на информация и заледяване на европейските активи на корумпирани лица в сходство с резултатите от следствията на Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални ", написа в документа.

В обособена резолюция Европейският парламент отхвърли да признае Александър Лукашенко за президент на Беларус след приключването на мандата му и настоя за твърди, в това число финансови, наказания против Минск, както и по отношение на жители на Руската федерация, поддържащи Лукашенко, написа в признатия документ за Беларус, съобщи ТАСС.

Санкциите визират лица, отговорни за подправяне на изборите, принуждение и репресии в Беларус, прецизира резолюцията.

В нея се упорства също националните спортни хокейни федерации на страните от Европейски Съюз да призоват Международната хокейна федерация да анулира решението за осъществяване на международното състезание по хокей на лед през 2021 година в Беларус, поради "нарушенията на правата на индивида ".

Резолюциите на Европейския парламент имат целесъобразен темперамент и не са наложителни за осъществяване даже от институциите на Европейски Съюз, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР