Депутатите в Държавната дума единодушно подкрепиха законопроекта на президента Владимир

...
Депутатите в Държавната дума единодушно подкрепиха законопроекта на президента Владимир
Коментари Харесай

Руската дума подкрепи Путин за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег

Депутатите в Държавната дума единомислещо поддържаха законопроекта на президента Владимир Путин за излизане на Русия от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. Законопроектът дава правото на президента да възобнови действието на контракта.

Председателят на Долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин изясни решението на депутатите с нуждата да бъдат предпазени националните ползи.

На първи февруари президентът Доналд Тръмп разгласи отдръпването на Вашингтон от двустранното съглашение.

На идващия ден Владимир Путин съобщи, че отговорът на Русия ще бъде огледален: Москва също приключва присъединяване си в контракта и стартира научно-изследователски и опитно-конструкторски работи по основаването на нови ракети.

Изявленията на двамата водачи бяха предшествани от безрезултатни договаряния и взаимни обвинявания в нарушение на контракта. Той беше подписан през 1987 година от тогавашните водачи на Съветския съюз и на Съединените щати Михаил Горбачов и Роналд Рейгън. Документът забраняваше на двете страни да създават, изпитват и разполагат балистични и крилати ракети с наземно базиране с обхват от 500 до 5500 км.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР