Депутатите в британската Камара на общините подкрепиха стратегията на Тереза

...
Депутатите в британската Камара на общините подкрепиха стратегията на Тереза
Коментари Харесай

Камарата на общините в британския парламент одобри новата стратегия на Мей за евентуално отлагане на Брекзит

Депутатите в английската Камара на общините поддържаха тактиката на Тереза Мей за Брекзит и отхвърлиха различния проект на лейбъристите. Според някои наблюдаващи това проваляне ще активизира опозиционната Лейбъристка партия да желае втори референдум за Брекзит.

С 323 гласа „ срещу “ против 240 „ за “ проектът на лейбъристите, включващ оставане на Обединеното кралство в митническия съюз, бе отритнат.

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин бе декларирал, че в случай че този проект бъде отритнат, партията ще поддържа нов референдум.

Иначе депутатите утвърдиха тактиката на Мей за Брекзит, само че откакто във вторник държавното управление направи отстъпки, предвиждайки гласоподаване дали да се излезе без договорка на 29 март и вероятно отсрочване на Брекзит, в случай че нейната договорка не бъде утвърдена.

Този ход целеше отбягване на загуба при гласуването на друга корекция – тази на Ивет Купър от Лейбъристката партия, която планува в случай че депутатите гласоподават за отсрочване на Брекзит, държавното управление да изиска удължение на Член 50 от Европейски Съюз и да одобри съответното законодателство за смяна на датата за излизане.

Купър обаче не отдръпна поправката, макар че държавното управление бе според с нея, и тя безапелационно бе гласувана с 502 гласа „ за “ и единствено 20 „ срещу “.

Без гласоподаване бе утвърдена поправката на консерватора Алберто Коста за отбрана на правата на британците и европейците даже при положение, че няма договорка за Брекзит. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР