Депутатите в 650-членния британски парламент си блъскат главите над въпрос,

...
Депутатите в 650-членния британски парламент си блъскат главите над въпрос,
Коментари Харесай

Британските депутати неприятно изненадани от заповедта да се върнат в парламента

Депутатите в 650-членния английски парламент си блъскат главите над въпрос, прочут на милиони техни сънародници: по кое време е безвредно да се върнат на работа?

Членовете на Народното събрание, които по време на развихрилата се в страната зараза от ковид работиха най-вече от домовете си, бяха призовани да се върнат в офисите си през вчерашния ден, и мнозина от тях не са щастливи от това. Те споделят, че държавното решение да се приключи потреблението на системата за отдалечено гласоподаване, употребена по време на пандемията, ще трансформира тези, които са принудени да си стоят у дома заради преклонна възраст, болест или фамилни аргументи, в депутати второ качество.

След като Англия вкара карантина в края на март, Народното събрание одобри историческо решение за " хибриден " метод на работа. Само по 50 депутати можеше да се намират по едно и също време в пленарната зала, а към нея бяха инсталирани екрани, по които другите могат да вземат участие в дебатите посредством компютърната стратегия Zoom. За първи път в многовековната английска парламентарна история се организираха електронни гласувания.

Но при подновяването на работата на Камарата на общините след 11-дневното пролетно спиране, първа точка в дневния ред бе държавното искане да се приключи късият опит с виртуалното гласоподаване. Според лидера на парламентарното болшинство на държавното управление Джейкъб Рийс-Мог депутатите би трябвало да дадат образец, като се явят персонално в миг, когато цялата страна се връща на работа.

Опонентите на държавното управление обаче считат, че завръщането в Народното събрание е прекомерно рано и прекомерно рисковано. " Да накараш хора от всички краища на Обединеното кралство да пътуват до световната " гореща точка ", каквато е Лондон..., е хазарт с вируса, - сподели депутатът от Шотландската национална партия Ангъс Макнийл, чийто изборен окръг на Хебридските острови е допустимо най-отдалеченият от Лондон в цялото Обединено кралство. - Джейкъб Рийс-Мог залага на неправилен образец. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР