Депутатите в 47-ото Народно събрание не се обединиха под обща

...
Депутатите в 47-ото Народно събрание не се обединиха под обща
Коментари Харесай

ДБ, ПП и ИТН с обща декларация за ситуацията в Украйна

Депутатите в 47-ото Народно заседание не се сплотиха под обща декларация по отношение на признаването на независимостта на Донецка и Луганска област от страна на Русия.

От трибуната Христо Иванов от ПГ на " Демократична България " прочете декларация от името на " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България ":

Остро осъждаме решението на съветския президент Владимир Путин да признае самообявилите се за самостоятелни страни области в Източна Украйна.

Това е жестоко нарушаване на Минските съглашения и интернационалното право. България поддържа безусловно териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите ѝ граници. Загрижени сме от тезите на президента Путин в речта, които слагат под подозрение самото битие на Украйна като самостоятелна страна.

Страната ни ще упорства Европейски Съюз и НАТО да не престават да пазят изрично правилата на интернационалното право!

България ще поддържа плануваните наказания на Европейския съюз по отношение на Русия в съгласуваност със Съединени американски щати и Англия. Такова решение би трябвало да се вземе от министрите на външните работи на Европейски Съюз.

Изразяваме дълбокото си страдание, че по виновност на Русия се стигна до края на Минските съглашения и по този начин опциите за дипломатическо решение на рецесията понижиха трагично.

Със угриженост продължаваме да следим протичащото се в Източна Украйна и се надяваме, че разговорът и дипломацията ще съумеят да предотвратят по-нататъшна ескалация на спора.

Настояваме отбраната на живота и здравето на цивилните жители в района да бъде безспорен приоритет!

Изразяваме и цялостната си поддръжка за европейската вероятност на Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР