Депутатите в 46-ото Народно събрание решиха да се създаде Временна

...
Депутатите в 46-ото Народно събрание решиха да се създаде Временна
Коментари Харесай

Въпреки отсъстието на ГЕРБ, депутатите създадоха наново комисия за ревизия

Депутатите в 46-ото Народно заседание взеха решение да се сътвори " Временна комисия по проверката за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, сдружения с повече от 50 на 100 държавно и общинско присъединяване и локалните управляващи през последните 5 години ". Вносител е Мая Манолова и група народни представители.

С цялостно единогласие от 153 гласа за ръководител на комисията по проверката в 46-то Народно заседание бе определена още веднъж Мая Манолова. Заместник-председател ще бъде Борислав Сандов от Демократична България.

В речта си от трибуната Манолова уточни, че комисията е стрес тест за политическата воля на партиите да застанат зад комисията или на страната на статуквото. Тя добави, че по време на работата на Комисията по проверката в 45-тия парламент е събрала необятна социална поддръжка.

В обсега на комисията влизат над 50 бранша, министерства, сдружения, стратегии за финансиране, регулатори и други, включително отпуснатите бонуси в държавната администрация.

ПГ на ГЕРБ напусна залата преди гласуването, като уточни, че партия ГЕРБ няма да взе участие, само че по-късно излъчи трима свои членове за състава й.

Пред вас сме 63-ма души, които съставляват над 600 000 български гласоподаватели. По силата на Конституцията всеки един от нас съставлява целия български народ. Нещо неприемливо се случи в пленарната зала преди минути. Тези 600 000 български жители и парламентарната група на ГЕРБ-СДС беше лишена посредством гласоподаване от посланичество в една от краткотрайните комисии в Народното събрание.

Това разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание. Парламентарната група напусна залата, откакто депутатите не утвърдиха избора на ГЕРБ Младен Маринов да взе участие във краткотрайната комисия за полицейско принуждение.

" Не става дума за ограничение на политически права, а става дума за ограничение на цивилен права. Става дума за зачеркването на индивида - някогашни хора ", разяснява пък Томислав Дончев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР