Депутатите спират редовната си работа във връзка с обявеното извънредно

...
Депутатите спират редовната си работа във връзка с обявеното извънредно
Коментари Харесай

Парламентът временно спира работа, ще се събира само извънредно

 Депутатите стопират постоянната си работа по отношение на оповестеното изключително състояние в страната. Това взеха решение участниците в Председателския съвет, съобщи БГНЕС. Предложението е да има единствено изключителни съвещания за да не се стопира приемането на закони, както и парламентарният надзор да бъде писмен. Българска социалистическа партия изрично отхвърли да поддържа мярката.

Пред депутатите вносителят на предлагането, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, сподели, че това е належащо, тъй като те са единствените, които нарушават карантината и са неприятен образец за народа.  " Представете си какво ще се случи, в случай че бъде открит инфектиран сътрудник. Това значи да бъде блокирана работата на Народното събрание за 14 дни ", съобщи тя и уточни, че никой не е предпазен от ковид. Според Караянчева работата може да се навакса през ваканциите.

Думите ѝ бяха приветствани от депутати в залата. Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия съобщи, че това е опит да се спре работата на Народното събрание за неопределен срок. " Този парламент би трябвало да се свика единствено още един път, с цел да гласоподава оставката на държавното управление ", добави Вигенин. Той увери, че ще намерят метод да се опълчват на това предложение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР