Депутатите ще заседават в нова, по-просторна пленарна зала със стъклен

...
Депутатите ще заседават в нова, по-просторна пленарна зала със стъклен
Коментари Харесай

Как ще изглежда новата пленарна зала

Депутатите ще заседават в нова, по-просторна пленарна зала със стъклен купол от есента на 2018 година. Тя се намира в някогашния Партиен дом, на жълтите павета, в непосредствена непосредственост до президентството и Министерския съвет. Там и в този момент парламентарните комисии организират съвещанията си.

Днес кореспонденти бяха позволени за пръв път да видят по какъв начин тече ремонтът.  След края му дейността на Народното събрание ще се измести главно там, а актуалната му постройка на площад " Народно заседание " ще бъде употребена за представителни цели - да вземем за пример за срещи и протоколни събития.

Изграждането на новата пленарна зала стартира поради престоящото председателство на Съвета на Европейски Съюз. Идеята бе там да се организират и част от съвещанията към председателството. Заради Брекзит обаче семейството се измести по-рано и залата няма да бъде подготвена за него.

Новата пленарна зала ще има 270 депутатски места, ситуирани амфитеатрално. Ще има обособени ложи за публични лица като президента и патриарха. Покривът й ще бъде остъклен, а стъклата ще са с UV отбрана. Ще бъдат непокътнати сегашните колони, които я ограждат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР