Депутатите ще започнат работа с дебат по проект на партия

...
Депутатите ще започнат работа с дебат по проект на партия
Коментари Харесай

`Дебат дали НС може да налага мораториум върху действия на държавни органи

Депутатите ще стартират работа с спор по план на партия „ Възраждане “, по който би трябвало да решат дали Народно събрание може да постанова мораториум върху дейности на държавни органи. Предложението тази точка да влезе в дневния ред има поддръжката на 111 народни представители. 

Ако предлагането на партия “Възраждане ” получи поддръжка в зала, мораториум ще бъде натрапен върху осъществяването на разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество, благосъстоятелност на „ Мини Марица-изток “ ЕАД, както и с недвижимо имущество, държавна или общинска благосъстоятелност, което попада в обсега на границите на концесионната повърхност по договор; осъществяване на разпоредителни покупко-продажби с движимо и недвижимо имущество или държавна благосъстоятелност, попадащи на територията на източномарищкото въглищно находище. 

Ще бъде определен и състав на непрекъснатите делегации на Народно събрание в интернационалните организации. 

Депутатите ще обсъдят на първо четене и промени в Закона за морските пространства и второ четене на Търговския закон. Така задълженията на бизнесмени занаятчии и хора със свободни специалности ще може да бъдат опрощавани. В момента няма правила за банкрут и опрощаване на задължения на хора, които работят за себе си, само че не са записали компания. С измененията в комерсиалния закон се редуцират и периодите за оповестяване на банкрут на търговски сдружения  
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР