Депутатите ще обсъдят създаването на спецкомисия Джемкорп, както и договора

...
Депутатите ще обсъдят създаването на спецкомисия Джемкорп, както и договора
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаването на комисия Джемкорп и договора за самолетите Ф-16

Депутатите ще обсъдят основаването на спецкомисия " Джемкорп ", както и контракта за самолетите Ф-16, само че не и измененията в Изборния кодекс.

Това планува плана за седмичната стратегия на Народното събрание.

 

Промените в изборното законодателство не са включени в седмичната проектопрограма на Народното събрание.

Очаква се през днешния ден депутатите на „ Продължаваме промяната “ да прекратят своя протест и да влязат в пленарната зала. Преди дни съпредседателят Кирил Петков разгласи, че ще се върнат в пленарната зала в първия ден на новата пленарна седмица и ще предложат основаване на краткотрайна комисия за измененията в Изборния кодекс.

 

Предложението на ГЕРБ да се дава 1 лев отстъпка за литър гориво ще се преглежда от Енергийната комисия.

В момента помощта, която страната дава е 25 ст. и ще продължи до края на декември.

От ГЕРБ упорстват за съществено нарастване, като оферират да се обложат свръхпечалбите на производителите. Това е записано и в плана на решение, импортирано от " Продължаваме промяната ", което също ще бъде разисквано. Те упорстват и да се наблюдава дали горивата, създадени с съветска суровина, се продават у нас или се изнасят.

 

Парламентът да разиска проекторешение за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Вносители на предлагането са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) и група народни представители. Предвижда се краткотрайната комисия да бъде основана на паритетен принцип от 14 народни представители - по двама от всяка парламентарна група, и срокът ѝ на работа да бъде един месец.

Първа точка в проектопрограмата е ратификация на Споразумение за сметка сред Министерството на защитата (МО) на България и Федералната аварийна банка на Ню Йорк и на Споразумение по отношение на избрани сметки, свързани с финансиране на задгранични военни продажби от държавното управление на България, сред МО, Агенцията на Департамента по защита на Съединени американски щати за съдействие в региона на сигурността и Федералната аварийна банка на Ню Йорк.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, както и ратификация на Протокол за изменение на Спогодбата сред България и Германия за отбягване на двойното данъчно облагане и отклонението от облагане с налози на приходите и имуществото.

В проектопрограмата е и първото четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, в Закона за специфичните разследващи средства и в Закона за пазарите на финансови принадлежности, както и на законопроекти за силата от възобновими източници в морските пространства.

В четвъртък първа точка се предлага да бъде второто гласоподаване на промени в Закона за запазване на околната среда, с които се удължава срокът за регистрация на кладенци за лични потребности.

Втора точка за четвъртък е законопроектът за одобрение на Международен контракт (LOA) BU-D-SAD „ Придобиване на осем нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили “ и на Международен контракт (LOA) BU-P-LBC „ Многофункционална система за систематизиране на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение “.

В седмичната проектопрограма е първото четене на промени в Търговския закон, както и на законопроекта за неплатежоспособност на физическите лица. Предвидено е и чуване на шефа на НЕЛК Кънчо Райчев по отношение на проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК.

Като първа точка в петък се планува депутатите да обсъдят промени в Закона за правосъдната власт, импортирани от Министерския съвет. С промените се предлага въвеждането на категорично пълномощие на съответните колегии на Висшия правосъден съвет да одобряват Кодекс за етично държание на българските съдии, надлежно Кодекс за етично държание на българските прокурори и следователи.

В проектопрограмата е и първото четене на промени в Закона за водите, препоръчани от Костадин Костадинов ( " Възраждане " ) и група народни представители.

В петък е очакван и постоянен парламентарен надзор.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР