Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за

...
Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите ще разгледат на второ четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари

Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари, с които отпада задължението сдруженията да внасят в ДАНС вътрешните си правила против прането на пари. Парламентът би трябвало да реши и дали да се дават спомагателни полицейски пълномощия на армията.

Депутатите ще разискват опцията армията да може да оказва помощ на държавните органи в противодействието на закани с изключително висока степен на социална заплаха за популацията. Промените в закона за защитата и въоръжените сили плануват още при съществуване на справедлива неспособност за обезпечаване на безвъзмездна храна и ободряващи питиета по време на занятия, учения, тренировки и лагери, на военнослужещите да се изплаща левовата им равноценност.

С промените в закона за ограниченията против изпирането на пари сдруженията, които би трябвало да изпратят за утвърждение в ДАНС своите проекти за образование на чиновниците по различаване на съмнителни интервенции или покупко-продажби по отношение на използването на закона, ще имат 6-месечен период от публикуването в уеб страницата на ДАНС на националната оценка на риска, да разпознават рисковете и да ги включат в своите правилници, без да са задължени да ги внасят в дирекцията „ Финансово разузнаване “.

Декларация за действителни притежатели на компании по закона за ограниченията против изпирането на пари ще подават единствено тези, които не са вписани в указател Булстат или в Търговския указател, както и всички акционерни сдружения. С измененията отпада и задължението адвокатурата да рапортува на ДАНС за всеки собствен нов клиент. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР