Депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала от

...
Депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала от
Коментари Харесай

След година депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала

Депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала от септември 2018 година. Днес за първи път публицисти бяха позволени до постройката на Народното събрание на пл. "Княз Александър I " 1 /бившия партиен дом/ в частта, където тече преустройството на зала "Света София " в пленарна зала. Сградата на някогашния партиен дом в този момент се употребява за съвещания на парламентарните комисии и кабинети на народните представители, а пленарните съвещание се организират в постройката на пл. "Народно заседание " 2.

Ремонтът на зала "Св. София " е почнал през октомври 2016 година и би трябвало да завърши до август 2018 година В новата зала ще има 270 места за народни представители. Симетрично от двете страни на президиума ще бъдат ситуирани публични ложи за патриарха на БПЦ, за президента и вицепрезидента на страната, както и ложи за публични посетители /синдикати, неправителствени организации и локална власт/, задгранични посетители и представители на дипломатически корпус и публицисти.
9
Покривът на залата ще е стъклен с задоволителна степен на шумоизолираност, удароустойчивост, издръжливост и светлопропускливост. Целта е да обезпечи оптимално естествено осветяване и комфорт през целия работен ден.

Във вътрешния двор на постройката се построява независима пристройка, която ще обезпечава директен достъп до етажите към пленарната зала. Осигурен е достъп на хора с увреждания до всички съществени етажи на целия комплекс. Достъпът на депутати, представители на средствата за всеобщи връзки, дипломати и публични посетители и лица ще става посредством нови подходи и турникети.
9
Към сегашния миг в зала "Св. София " е демонтирана съществуващата подова структура и е построена нова от железни греди и колони. Върху нея са завършени нови редове с широчина 160 см, а работните места за народните представители са с фронт 90 см.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР