Депутатите ще губят основното си месечно възнаграждение при три поредни

...
Депутатите ще губят основното си месечно възнаграждение при три поредни
Коментари Харесай

Правната комисия реши: Депутатите без заплата при 5 неизвинени

Депутатите ще губят главното си месечно заплащане при три следващи или общо пет неизвинени отсъствия от пленарни съвещания през съответния месец. Това взеха решение депутатите от правната комисия в Народно събрание при гласуването на поправките в правилника за работа на Народното събрание. Текстовете би трябвало да минат през пленарната зала в четвъртък, написа Монитор.

Предложенията бяха импортирани от НФСБ, само че подкрепени от ГЕРБ, а мотивът бе протестът от страна на Българска социалистическа партия.  В момента даже и да не идват на работата цялостен месец депутатите получават 1/3 от заплатите си.

Така отсега нататък при неявяване Народното събрание няма да поема и допълните разноски, които получават депутатите - това са партиите за специалисти, сътрудници и други. Те ще се понижат съразмерно по отношение на броя на отсъствията. Самите средства се дават на парламентарната група, а тя на собствен ред ги разпределя.

Класът прослужено време също няма се заплаща при неявяване, само че осигуровките остават.

Поправките минаха с 10 гласа „ за ”, 2 „ срещу ” и 2 „ въздържали се ”. От Движение за права и свободи бяха срещу, а Хамид Хамид изясни, че така мнозинство трансформира депутатите в едни натискачи на копчета.

По думите му задачата е да се лишават заплатите на опозицията. Има и по-важни задания от това по през целия ден да стои и да блъска по пулта, сподели Хамид. Обединените патриоти се разделиха, като Вътрешна македонска революционна организация и Атака гласоподаваха въздържали се. Според болшинство обаче е заслужено да има такава удръжка.

Всяка Народното събрание група ще има право единствено на един процедурен въпрос по метода на водене в една точка от дневния ред, взеха решение още депутатите. Целта е да се ограничи злоупотребите от страна на опозицията, които вместо по процедурата се изричат всъщност.

Движение за права и свободи още веднъж бе срещу, като Хамид Хамид дефинира предлагането като неуместно и това е крачка към тирания и предварителен избор. А на усмивките откъм представители на болшинството, репликира: Смейте се, смейте се. Ще ви стане доста смешно в скоро време с предварителни избори!

Той загатна, че патриотите имат потребност от сватбен съветник, визирайки проблемите сред тях към въпроса дали ще се явяват дружно на евроизборите. По думите му не може да се лишават права, а просто шефът на Народно събрание да следи прецизно спазването на правилника.

Депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за заледяване на депутатските заплати на 2976 лв.. Не се утвърди и концепцията на патриотите заплатите на депутатите да се пресмятат по швейцарското предписание, както и първичната концепция на шефа  на правната комисия Данаил Кирилов за санкция от 750 лв. за депутатите, които не участват на поименно преброяване в пленарна зала.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР