Депутатите се събраха, за да обсъдят управлението на зоните, попадащи

...
Депутатите се събраха, за да обсъдят управлението на зоните, попадащи
Коментари Харесай

Еколозите напуснаха екокомисията и излизат на протест

Депутатите се събраха, с цел да обсъдят ръководството на зоните, попадащи в НАТУРА 2000. Предложенията, заложени в Закона за биологичното многообразие ядоса еколозите. Това принуди ГЕРБ да провеждат полемиката в Народно събрание.

Шефката на еко комисията в Народното събрание Ивелина Василева желае да се реализира рационалния консенсус по текстовете.

Новият метод за ръководство на Натура 2000 цели да реализира по-пълно осъществяване на двете природозащитни наставления на Европейски Съюз, изясни екоминистърът Емил Димитров. Предложенията му отразявали последните трендове при ръководството на Натура 2000.
 ГЕРБ не поддържа смяна в обсега на
ГЕРБ не поддържа смяна в обсега на " Натура 2000 "

Уведомили са съдружния сътрудник

Защита на природата принудително няма по какъв начин да стане, е позицията на екоминистъра Емил Димитров. Настоящата нормативна уредба не може да реши всички проблеми.

Трябва да мислим освен за мравките и буболечките, само че и с хората, които живеят на тази територия, включи се и водачът на НФСБ Валери Симеонов. В тези 35% предпазени територии живеят и хора, посочи той.

Андрей Ковачев от " За да остане природа в България " настоя за работещ закон и дейно ръководство на природата. Той желае всички текстове в Закона, касаещи НАТУРА 2000 да отпаднат. Това е единственото реалистично, съгласно него.

Емил Георгиев от Екогласност акцентира, че неговата организация от години брани ползите на природата и акцент е бил индивидът.

Тома Белев счита, че предложенията на Министерство на околната среда и водите вкарват хуманно-административния метод. Той предизвести, че Министерство на околната среда и водите ще загуби средства, тъй като не може да ръководи парите от Европейски Съюз. Разбивали се зоните по метод, по който нямало по какъв начин да се ръководят.

Животните не признават административни граници, акцентира Белев. Трябва характерен метод, настоя той. Европейска комисия ни предизвестява, че не управляваме екодирективата за биологичното многообразие вярно . За него Министерство на околната среда и водите предложило корупция на едно гише, тъй като се концентрира всичко в ръцете на министъра на околната среда.

Лидерът на НФСБ се ядоса от нападките на еколога. Собствениците на земи се скараха с еколозите. Обявиха ги за имотни терористи. Заговориха си на " ти ", тъй като не се уважавали, говорело се за бръмбари, котенца и таралежи, а не за хора.

Еколозите се заканиха на идващ митинг на 7 юли. Иначе били подготвени да спомагат на ръководещите, които желали да опазят природата, в случай че ги имало. Нарушавала се със закона директивата за местообитанията. А проблемите обикновено можело да се решат, в случай че имало политическа воля. Еколозите се притесняват, че ще има застрояване и кражба на еврофондовете. Затова и те демонстративно напуснаха полемиката.

Припомняме, че преди дни от ГЕРБ оповестиха, че не поддържат смяна в обсега на " Натура 2000 "
 Протести в няколко града споделят стоп на бетона по морето
Протести в няколко града споделят стоп на бетона по морето

Недоволстващите са срещу измененията в закона за биоразнообразието и в отбрана на " Натура 2000 "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР