Депутатите се събират на извънредно във вторник заради втория опит

...
Депутатите се събират на извънредно във вторник заради втория опит
Коментари Харесай

Управляващите с нов опит да отменят машинното гласуване

Депутатите се събират на изключително във вторник поради втория опит на ръководещата коалиция да отстрани машинното гласоподаване за парламентарните и локалните избори. В петък опозицията, която се разгласи против поправките, съумя да провали кворума на съвещанието на Народното събрание.

Очаква се този път ръководещото болшинство да събере нужните 121 депутати, с цел да стартира работата на Народното събрание, без значение дали Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще бойкотират съвещанието. ГЕРБ и " Обединени патриоти " към този момент били " стегнали " редиците си – те са предизвестили депутатите си да са в Народното събрание за началото на съвещанието. Независимо от растящото напрежение в Оперативна програма след решението на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ да " детронират " Волен Сидеров от лидерската позиция на " патриотичната " група, " Атака " би трябвало да взе участие в кворума.

Управляващите разчитат и на водача на " Воля " Веселин Марешки, който постоянно оказва помощ при обезпечаването на кворума и при гласуването на противоречиви ремонти. Вероятно социалистите няма да се записват при започване на работния ден, а Движение за права и свободи ще решат дали да вземат участие в съвещанието тъкмо преди началото му.

Аргументите " за " и " срещу "

Сегашният Изборен кодекс планува на идните локални избори да се употребяват 6000 устройства за машинно гласоподаване, а по-късно - в страната да се гласоподава единствено с машини. Тези текстове бяха признати единствено преди няколко месеца по концепция на Движение за права и свободи и с поддръжката на ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР