Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за проучване на всички данни,

...
Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за проучване на всички данни,
Коментари Харесай

Парламентарна временна комисия ще нищи скандалите и има ли корупция в ДАБЧ

Депутатите сътвориха Временна анкетна комисия за изследване на всички данни, обстоятелства и условия във връзка изнесените в европейски и български медии изказвания за скандалната подкупна скица при придобиване на българско поданство от непознати жители.

„ За “ проекторешението гласоподаваха 161 народни представители, „ срещу “ беше 1, „ въздържал се “ – 4. Инициативата за основаване на комисията е на ПГ на Движение за права и свободи. В претекстовете си от Движение за права и свободи показват, че е дълг на българския парламент да сътвори Временна анкетна комисия за изследване на всички условия по отношение на работата на профилираните държавни органи, които са директно ангажирани с процедурите по издаване на българско поданство. Те означават, че тематиката е от огромно значение за националната сигурност на страната, за осъществяване на стратегическата цел за влизане в Шенген.

Създадената комисия ще работи за период от 3 месеца. По предложение на „ Обединени патриоти “ комисията ще се състои от 17 членове и ще бъде на симетричен принцип. За ръководител на комисията бе определен Йордан Цонев от Движение за права и свободи, за заместник-председател Тома Биков от ГЕРБ.

Членове на комисията са още: Маноил Манев, Десислава Костадинова - Гушева, Емилия Милкова, Красен Кръстев, Станислав Иванов и Александър Ненков от ГЕРБ, Иван Иванов, Крум Зарков, Пенчо Милков, Таско Ерменков и Тодор Байчев от Българска социалистическа партия, Юлиян Ангелов и Красимир Богданов от „ Обединени патриоти “, Хамид Хамид от Движение за права и свободи и Андон Дончев от „ Воля “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР