Депутатите създадоха в петък временна анкетна комисия, която да проучи

...
Депутатите създадоха в петък временна анкетна комисия, която да проучи
Коментари Харесай

Парламентът ще проверява кой спря БНР, а кой вероятно е той“

Депутатите сътвориха в петък краткотрайна анкетна комисия, която да изследва аргументите за невижданото петчасово прекъсване на стратегия " Хоризонт ", както и изнесената информация за политически напън върху управлението и публицисти от БНР. Отделно те разпоредиха на Сметната палата да извърши одит в радиото.

Досегашната процедура демонстрира, че сходни комисии не водят до никакъв на практика резултат, с изключение на направените от тях отчети, които нямат никаква мощ.

За ръководител на комисията бе определен Тома Биков от ГЕРБ. Членове са Диана Саватева от ГЕРБ, Александър Симов и Иван Ченчев от Българска социалистическа партия, Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Красимир Богданов и Росен Живков от " Обединени патриоти " и Боряна Георгиева и Симеон Найденов от " Воля”.

Антон Кутев от Българска социалистическа партия разкритикува решението ръководител на комисията да е народен представител от ръководещата партия. " Комисията би трябвало да отговори на въпроса " Кой? ". Има ли политическо влияние върху радиото и, в случай че има, кой го прави ", съобщи депутатът.

По думите му надали натискът идва от опозицията. " Съмнявам се, че човек от ръководещото болшинство ще изиска да отговори на основния въпрос: " Кой влияеше върху медиите? Кой го прави, изключително върху националното радио. Със съответния отговор. Защото този " Кой " най-вероятно е " Той ", сподели Кутев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР