Депутатите са напът да прегазят Конституцията. Съгласно чл. 57 ал.

...
Депутатите са напът да прегазят Конституцията. Съгласно чл. 57 ал.
Коментари Харесай

Мая Манолова: Депутатите прегават Конституцията. Ограничават права на хората, но не поемат задължения за подпомагане

Депутатите са напът да прегазят Конституцията. Съгласно член 57 алинея 3 ограничение на конституционни права може да стане единствено със ЗАКОН.

Това написа преди минути Мая Манолова.

Ето по какъв начин продължава постът й във фейсбук:

" Депутатите са напът да прегазят Конституцията. Съгласно член 57 алинея 3 ограничение на конституционни права може да стане единствено със ЗАКОН. В Закона би трябвало да бъдат изчерпателно изписани какви права и за какъв период се лимитират, като би трябвало да бъдат съответстващи на типа на опасността за обществото. Това, което ни тревожи сега е, че актът, който се гласоподава не е Закон, а РЕШЕНИЕ, без да е разказано има ли ограничение на права и кои. Така се дава опция за залоупотреби с правата ни - да вземем за пример: лимитират ли свободата на словото, правото на труд, правото на сдружаване, на цялост на личността, правото на благосъстоятелност, тайната на кореспонденцията. Карантина би трябвало да има, ограничение на обособени права - също. Но да е ясно кои права, какви са ни отговорностите и какво следва при тяхното нарушение.
Освен ограничение на права следва на съответните институции да бъдат предоставени ясни отговорности и ограничения. Освен ограничавания и наказания законът би трябвало да включва и ограниченията за подкрепяне на жителите. Ако институциите единствено въз основа на това решение, без закон, лимитират правата ни, това ще бъде нарушаване на Конституцията ".

 

В Закона би трябвало да бъдат изчерпателно изписани какви права и за какъв период се лимитират, като би трябвало да бъдат съответстващи на типа на опасността за обществото. Това, което ни тревожи сега е, че актът, който се гласоподава не е Закон, а РЕШЕНИЕ, без да е разказано има ли ограничение на права и кои. Така се дава опция за залоупотреби с правата ни - да вземем за пример: лимитират ли свободата на словото, правото на труд, правото на сдружаване, на цялост на личността, правото на благосъстоятелност, тайната на кореспонденцията. Карантина би трябвало да има, ограничение на обособени права - също. Но да е ясно кои права, какви са ни отговорностите и какво следва при тяхното нарушение.
Освен ограничение на права следва на съответните институции да бъдат предоставени ясни отговорности и ограничения. Освен ограничавания и наказания законът би трябвало да включва и ограниченията за подкрепяне на жителите. Ако институциите единствено въз основа на това решение, без закон, лимитират правата ни, това ще бъде нарушаване на Конституцията.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 OF (преди 4 секунди) Рейтинг: 543 | Одобрение: -122 Ние верваме на другарката Мая Костинбродска и асоциираме с политическите вируси от връх Шипка. OK Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР