Депутатите решиха единодушно Добрич и Тутракан да бъдат обявени за

...
Депутатите решиха единодушно Добрич и Тутракан да бъдат обявени за
Коментари Харесай

Добрич и Тутракан стават градове на бойната слава, решиха депутатите

Депутатите взеха решение единомислещо Добрич и Тутракан да бъдат оповестени за градове на българската бойна популярност.

Предложението за това решение беше на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и други народни представители. Инициативата е подкрепена и от вицепрмеиера и министър на отбланата Красимир Каракачанов. 

В претекстовете за признатото решение написа, че Тутраканската и Добричката епопея от септември 1916 година са едни от най-светлите образци за героизма и саможертвата на българския боец. 

" Направихме това предложение в края на юли, само че тази концепция се зароди преди 2 години, когато се честваха 100 години от Добричката и Тутраканската епопея. Решенията на общинските препоръки на двата града ни мотивираха да предложим това решение. Те са писали писма до президента, до премиера, до ръководителя на Народното събрание ", сподели преди гласуването един от вносителите - Пламен Манушев от ГЕРБ.

По думите му това е борба, при която " патриотизмът и българският дух побеждават ". " Там боецът отива или с цел да
победи, или с цел да почине. Затова сме длъжни да почетем тези български мъже, починали при тази славна борба ", сподели още Манушев. 

Социалистите приветстваха предложението Добрич и Тутракан да бъдат оповестени за градове на българската бойна популярност, само че подчертаха, че има и други градове, които заслужават такова самопризнание. " Наистина би трябвало да бъдем единни за такива неща. Но би трябвало да напомня, че гробовете на двама герои, починали в Тутраканската и Добричката епопея, тънат в съсипия на Софийските гробища ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Славчо Велков. 

От Движение за права и свободи пък оповестиха, че би трябвало да съхраним паметта на героите от Добруджанската борба, а споменът за подвига им да бъде предаден на бъдещите генерации.

" Връщането на Южна Добруджа е доказателство, че българската народна власт е постигала резултати и би трябвало да бъде почетено ", сподели депутатът от " Обединените патриоти " Милен Михов. 

Според вносителите на предлагането оповестяването на Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна популярност ще се отдаде дължимата респект на починалите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР