Депутатите решиха да бъдат закупени два многофункционални модулни патрулни кораба,

...
Депутатите решиха да бъдат закупени два многофункционални модулни патрулни кораба,
Коментари Харесай

Купуваме два патрулни кораба за 1 млрд.лв.. Дали имат корупционен заряд. И в кафето има!

Депутатите взеха решение да бъдат закупени два многофункционални модулни патрулни кораба, които да могат да вземат участие в интервенции на НАТО и Европейски Съюз.

Проектът ще коства 984 млн. лв. с Данък добавена стойност. Разликата с предходния план е 164 млн. лв. и е разпределена за заплащане през 2025 и 2026 година, оповестява Флагман.

Корабите ще са окомплектовани с главно и в допълнение въоръжение, както и ще бъдат подготвени екипажите им. Проектът планува и поддръжка на корабите в продължение на 3 година

С новите два кораба ще бъдат сменени три бойни кораба, съветско произвеждане.

Според плана първият транспортен съд може да бъде доставен до края на петата година след сключване на контракт, а вторият- до края на шестата година. Предвижда се заплащането да се реализира за интервал от 9 години.

Депутатите бяха съвсем единомислещи за плана – с две забележки, първата на Воля, че те са изрично срещу и парите би трябвало да отидат за опазване на здравето и обществени действия, а втората от Българска социалистическа партия, че няма ясни критерии за закупуването им и подозрения, че планът може да е корупционен.

„ За “ гласоподаваха 135 депутатите, 9 бяха „ срещу “ (Воля), а един се въздържа (независимият Ангел Исаев).

Военният министър Красимир Каракачанов участва на разискванията.

„ Десетилетия наред нашите въроъжени сили бяха оставени на произвола на ориста ”, сподели той. Отговори на Българска социалистическа партия с думите: „ Корупционен заряд има във всичко, веднага да си купиш кафе и в него има корупционен заряд ”.

А по отношение на разпоредбите за осъществяване на процедурата той изясни, че разпоредбите съществуват и те са, че Народното събрание може във всеки един миг да ревизира изпълнителната власт и може да изиска доклад когато и да е на всеки един от плановете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР