Депутатите разискват по питането на Искрен Веселинов и Александър Сиди

...
Депутатите разискват по питането на Искрен Веселинов и Александър Сиди
Коментари Харесай

Обединени патриоти предлагат в шестмесечен срок да бъде изготвен проект на кодекс за социална подкрепа

Депутатите разискват по питането на Искрен Веселинов и Александър Сиди от "Обединени патриоти " до министъра на труда и обществената политика Деница Сачева по отношение на фрагментирано законодателство в обществената политика.

В проекторешение към питането "Обединени патриоти " оферират в шестмесечен период да бъде направен план на кодекс за обществена поддръжка.

В последната една година Законът за обществените услуги е една от горещите точки в нашето общество, уточни Александър Сиди и означи, че е имало десетки митинги против част от текстовете в закона.

Това наложи и неговото отсрочване за да се създадат корекции по текстовете, които не се харесват на българското общество, напомни той. По време на това отсрочване и на всички срещи, които направихме, в действителност разбрахме, че казусът не е единствено в Закона за обществените услуги, а в цялото фрагментирано законодателство в тази сфера, което води до това да не се знае кой, от кое място и какви обществени помощи получава, да няма един закон, по който да се случва общественото подкрепяне в страната, означи Александър Сиди.

По думите му пътят е един - да се отстрани това фрагментирано законодателство, да се анулират всички тези закони, само че да не остава юридически вакуум, и надлежно да се кодифицира тази тематика в един общ кодекс за обществените услуги.

Решението, което предлагаме е следното - в период от четири месеца Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ да изготви и показа в Народното събрание разбор на настоящото законодателство в региона на общественото подкрепяне и да предложи идея за неговото кодифициране. В период от шест месеца МТСП да показа в Народно събрание план на кодекс за обществена поддръжка, който да сплоти в един нормативен акт цялостната държавна политика в тази сфера, уточни Александър Сиди. Надяваме се, че със спазването на тези периоди, до края на 44-то

Народно заседание, ще успеем да кодифицираме сферата на общественото подкрепяне и ще успеем да спрем напрежението на улицата, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР