Депутатите разглеждат при закрити врата годишните доклади за дейността на

...
Депутатите разглеждат при закрити врата годишните доклади за дейността на
Коментари Харесай

Депутатите изслушват премиера за действията на кабинета в Царево, 8 министри на контрол

Депутатите преглеждат при закрити врата годишните отчети за активността на Държавна организация „ Национална сигурност “, за активността на Държавната организация „ Разузнаване “, както и този за активността на Служба „ Военно разузнаване “ за 2022 година

 

В програмата на днешшния парламентарен ден е и отчет на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за осъществената активност през 2022 година

 

По-рано през днешния ден Народното събрание изслуша министър-председателя Николай Денков за наводненията в община Царево по негово искане и по предложение на " Българска социалистическа партия за България ". В началото на днешното съвещание по предложение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков народните представители включиха три спомагателни точки в дневния ред – промени във Валутния закон, в Закона за ограниченията против изпирането на пари и в Закона за публичните поръчки.

 

С едноминутно безмълвие Народното събрание уважи паметта на жертвите на наводненията в Царево. Предложението направи ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова по време на изслушването на премиера Николай Денков.

 

Днес е Ден на народен печал и българите сме дружно в шерването на болката с околните на жертвите, сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Трудно е, само че не е невероятно да бъдем дружно и в търсенето и намирането на решения за превъзмогването и предварителната защита на бедствия и рецесии, счита той. По думите му днешната процедура по чуването на премиера е тази форма на междуинституционалното съдействие, което би трябвало да ги сплоти.

 

Депутатите ще проведат и постоянния си парламентарен надзор.

 

Тодор Тагарев, министър на защитата ще отговори на един въпрос по отношение на ниско прелитащи военни самолети над град Елена.

Министърът на правораздаването Атанас Славов ще отговори на два въпроса по отношение на закриването на следствен арест в град Кюстендил и преместването му в село Самораново, както и въпрос по отношение на открита процедура на договаряне без авансово съобщение с предмет “Доставка на храни и питиета на едро за лавки и бюфети на местата за отнемане от независимост при Държавно предприе “Фонд затворно дело ” по четири обособени позиции.

Христо Хинков, министър на опазването на здравето ще отговори на шест въпроса по отношение на влошаващото се положение на общинската болница “Многопрофилна болница за интензивно лекуване - Велинград ” ЕООД, обезпечаване на незабавна помощ до адрес в село Поликраище, основаване на амбулатории и здравно-консултативни звена в обитаеми места в райони с стеснен достъп до здравни грижи и други

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на един въпрос по отношение на несъблюдение на законови задължения на ведомството за издание на решения на Комисията по земеделие.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта ще отговори на един въпрос по отношение на осъществяване на Закона за физическото образование и спорта.

Министърът на културата Кръстю Кръстев ще отговори на два въпроса по отношение на опазването на Тракийската гробница край село Гагово, както и по отношение на положението на Александровската гробница в село Александрово, община Хасково.

Андрей Цеков, министър на районното развиване и благоустройството ще отговори на 13 въпроса по отношение на поправки на редица пътища в страната, първи стадий на Програмата за енергийно възобновяване на жилищния фонд, финансирано по ПВУ и други

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева ще отговори на един въпрос по отношение на Програма за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии за привличане на вложения./БГНЕС

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР