Депутатите продължават с гледането на държавния бюджет.Те приеха бюджета на

...
Депутатите продължават с гледането на държавния бюджет.Те приеха бюджета на
Коментари Харесай

Народното събрание прие бюджетите на КЕВР и КФН

Депутатите не престават с гледането на държавния бюджет.

Те одобриха бюджета на Комисията за енергийно и водно контролиране за идната година. Приходите в бюджета са 12 млн. лв., 11,8 млн. лв. се образуват от държавни такси. Над 8,1 млн. лв. са разноските на КЕВР. Над 6 млн. лв. са разпределени за личния състав.

Одобрен беше и бюджетът Комисията за финансов контрол през 2019 година. 20,7 млн. лв. са приходите. 18,4 млн. лв. са разноските. Над 11,9 млн. лв. от тях са за личния състав на комисията.

Депутатите одобриха и бюджета н а Централната изборна комисия (ЦИК) за 2019 година Разходите на комисията за 2019 година възлизат на 4,9 млн. лева За личен състав са планувани 3,8 млн. лева, а за финансови разноски - 200 хиляди лева, написа Actualno.com.

Управляващите отхвърлиха предлагането на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и група народни представители разноските на ЦИК да се усилят с 50 млн. лева, поради въвеждането на машинното гласоподаване.

През идната година са планувани избори за членове на Европейски парламент и локален избор.

По време на дебатите зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев уточни, че в случай че ръководещите не манипулират избори, би трябвало да обезпечат 50 млн. лева за машинно гласоподаване, каквото беше и предлагането на Българска социалистическа партия.

Председателят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов уточни, че с машините нито се икономисва време, нито се отстраняват рисковете за операция на вота.

Според " Обединени патриоти " може и президентският избор да е бил манипулиран, тъй като не е имало машинно гласоподаване.

От Движение за права и свободи молиха дебатът за бюджета на ЦИК да не се трансформира в спор „ за “ или „ срещу “ машинното гласоподаване, защото има консенсус, че то би трябвало да бъде въведено в цялостен размер.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР