Депутатите приеха закона за опазване на околната среда. С него

...
Депутатите приеха закона за опазване на околната среда. С него
Коментари Харесай

Инсталациите за горене на боклук минават ОВОС

Депутатите одобриха закона за запазване на околната среда. С него се стопират нерегламентираните практики при изгарянето на боклу к. Целта на импортирания законопроект е да се вкара оптималната степен на сигурност, че всички ограничения за недопускане на замърсяване и терзания на хората за нерегламентирани практики при изгаряне на боклуци могат да бъдат позволени.

Към момента българското законодателство транспонира в цялостна степен европейското по оценката на влияние върху околната среда (ОВОС ). Направените предложенията подсигуряват, че всички съоръжения, изгарящи боклуци, без значение от техния потенциал, от това дали са за създаване или за реорганизация и рационализация, ще минават през процедурата по наложителна Оценка на въздействието върху околната среда.
 Комисия на СОС отхвърли референдума за столичния отпадък
Комисия на СОС отхвърли референдума за столичния отпадък

Предстои да се произнесат другите комисии и най-после СОС

Друг значим миг е предлагането на по този начин наречените пробни съоръжения да подлежат на наложителна Оценка на въздействието върху околната среда . През миналите две години това се е случвало единствено с едно съгласувателно писмо от страна на способния орган, което не подсигурява в задоволителна степен, че са регистрирани всички вероятни опасности и е обезпечена добра отбрана на околната среда.

Приемането на препоръчаните текстове ще докара до усилване на превантивния надзор, в това число ще внесе утешение измежду обществото , което е мощно обезпокоеното от изнесените случаи, свързани с опасения за нерегламентирано изгаряне на боклуци или работа на инсталациите при забранен режим.
 Прокурор Ангел Кънев: Безконтролен импорт на отпадък до преди 6 месеца
Прокурор Ангел Кънев: Безконтролен импорт на отпадък до преди 6 месеца

Не се знае още кой е бил началник на групата със зам.-министър Живков

Чрез процедурата по наложителна Оценка на въздействието върху околната среда вложителят се задължава да направи подробен разбор на евентуалните въздействия върху околната среда . Освен това се обезпечава повече осведоменост, бистрота и опция на жителите за присъединяване при взимане на решенията, касаещи околната среда.

Припомняме, в петък от ВАП осведомиха, че инспекцията в страната е открила 1426 противозаконни сметища и 440 местни замърсявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР