Депутатите приеха за първо четене бюджета на Здравната каса на

...
Депутатите приеха за първо четене бюджета на Здравната каса на
Коментари Харесай

Бюджетната комисия прие за първо четене бюджета на Здравната каса

Депутатите одобриха за първо четене бюджета на Здравната каса на взаимно съвещание на комисиите по финанси, опазване на здравето и обществена политика към Народното събрание. Бюджетът беше подсилен от ГЕРБ и Обединените патриоти, а против него гласоподаваха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Според предложинието на здравното министерство парите за опазване на здравето следващата година ще си усилят с близо 500 млн. лева От съсловните организации поддържаха нарастването на бюджета, само че го дефинираха като незадоволително. Според работодателите е сгрешен моделът, дават се повече пари за лекуване и незадоволително за профилактика. Пари за по-големи заплати на медицинските експерти желаеха синдикатите.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Заложените параметри на плана на бюджета на НЗОК за 2020 година основават постоянна финансова рамка за процеса на договарянията по Националния рамков контракт за 2020 г.Николай Шарков, Български зъболекарски съюз: Ние сме реформиран бранш в опазването на здравето и за нас не важи мантрата " Наливаме пари в нереформиран бранш ".Любомир Киров, Асоциация на общопрактикуващите лекари: Този бюджет е палиативен, поддържа витални функционалности, само че не е изобретателен. Няма огромна съзидателност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР