Депутатите приеха промените в Закона за политическите партии, с които

...
Депутатите приеха промените в Закона за политическите партии, с които
Коментари Харесай

Партиите връщат надвзетите субсидии в размер на 14,6 млн. лв.

 Депутатите одобриха измененията в Закона за политическите партии, с които партиите се задължават да върнат надвзетите дотации. Текстовете бяха признати на второ четене в пленарната зала. 

С измененията надвзетите дотации за интервала от 26 май 2016 година до влизането в действие на този закон се преизчисляват, като понижението е за сметка на идващите траншове от държавния бюджет. Общата сума, която партиите би трябвало да върнат, е 14,6 млн. лева При по този начин препоръчаната законова уредба общият размер на държавната дотация за политическите партии и обединения за една година ще бъде понижен с 6,5 млн. лв., оповестява Нова тв. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова разяснява пред публицисти, че това е било разумно решение и очакване на цялото общество. " Решението е взето, законът е гласуван. Няма да има вреда за бюджета ", сподели Дариткова. 

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява, че би трябвало да се направи инспекция. " Министерството на финансите би трябвало да даде по-точен отговор какво и по какъв начин се е изчислявало през годините. Ние сме имали преписка с Министерството на финансите, малко по-назад във времето. Можем да се позовем на тази преписка. Очакваме да се срещнем с техните сметки. И ние ще считаме ", съобщи Карадайъ.

От ПГ на " Обединени патриоти " водачът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че е обикновено законът да бъде гласуван, единомислещо. " Другото значи, че се чака от политиците да бъдат злодеи, измамници и впрочем. Аз персонално бях сигурен, че ще се поддържа ", разяснява още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР