Депутатите приеха правилата за избор на нов шеф на антикорупционния

...
Депутатите приеха правилата за избор на нов шеф на антикорупционния
Коментари Харесай

Парламентът прие промените в закона за Корпоративното подоходно облагане

Депутатите одобриха разпоредбите за избор на нов началник на антикорупционния орган. Партиите могат да номинира претенденти в двуседмичен период. Парламентът одобри на първо четене и измененията в закона за Корпоративното подоходно облагане.


Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха срещу измененията.

Текстовете са свързани със синхронизиране с европейски наставления и корекции в няколко други закона.

Променя се методът за установяване на туристическия налог.

Облекчава се административната тежест за лица с понижена продуктивност, за деца с увреждания и за персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, като отпада задължението към данъчната декларация да се ползва годно решение на ТЕЛК.

При преустановяване на регистрация на транспортно средство отпада задължението на притежателя да дава документ в общината.
Филип Попов - секретар на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Управляващите още веднъж се пробват на мрачно в дословния и в преносния смисъл да създадат цялата приходна част на страната през един отчет, през едно четене,тук в този момент в пленарна зала, вместо през всички останали закони, както е според закона за нормативните актове, които уреждат тази материя. Или по различен метод казано на мрачно в дословния и преносния смисъл вземат решение какъв брой кожи да смъкнат от гърба на българските жители.Йордан Цонев - зам.председател на ПГ на Движение за права и свободи - ПГ на Държавно стопанско предприятие: Няма да поддържа пакета данъчни закони. Първо,защото още веднъж не е пакет, а е в един закон всичко насъбрано, без да имаме опция да обсъждаме поотделно измененията във всеки един законопроект, сякаш данъчната доктрина някой желае да я събере в едно Ами да създадем тогава един Кодекс.Менда Стоянова - ръководител на Комисията по бюджет и финанси, ПГ на ГЕРБ: Не се състоя спор, тъй като нямаше защо да дебатираме. 6 наставления, за които цялата зала би трябвало да е съгласна,че би трябвало да бъдат транспонирани. Няколко разпореждания,които касаят понижаване на административната тежест. Надявам се да имаме общо единодушие по това. И няколко разпореждания,които може би вие няма да подкрепите, само че тяхната цел е само и единствено отбягване на опцията от страна на данъкоплатците да укриват налози. Това,което ми се коства, че също всички ние в тази зала би трябвало да подкрепим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР