Депутатите приеха правила за работата на Народното събрание по време

...
Депутатите приеха правила за работата на Народното събрание по време
Коментари Харесай

Депутатите приеха нови правила за работа в извънредно положение


Депутатите одобриха правила за работата на Народното събрание по време не изключителното състояние. Законопроектът беше импортиран от парламентарната група на ГЕРБ и в негово поддръжка гласоподаваха 119 народни представители, 55 са въздържаха и никой не се разгласи срещу.

Така народните представители взеха решение да се записват 1 час преди съвещание и да гласоподават 30 минути след привършване на разискванията, а кворумът ще се открива посредством компютърна система.

При разискванията по точка от дневни ред в зала участват изказващите се национални предтавители, членовете на водещата комисия и други народни представители, като е целесъобразно наличието на не повече от една четвърт от всички народни представители по едно и също време.

След закриване на разискванията по точките от дневния ред за съвещанието, ръководителят дефинира начален час на гласуването на разискваните законопроекти на първо гласоподаване и приектите на актове одобрявани на едно гласоподаване, който не може да е по-рано от 30 минути след привършване на последните разисквания. Гласуването се прави посредством комптъризираната система за гласоподаване по график, избран от ръководителя, като народните представители целесъобразно се разделят на две групи, които гласоподават поредно в залата. След привършване на гласуването резултатите се откриват и обобщават от секретари на Народното събрание и се показват на ръководителя, който ги афишира по време на същото съвещание.

При разглеждане на законопроекти на второ гласоподаване, гласуването се прави след привършване на представянето на отчетите на водещите комисии и разискванията по тях. Председателят дефинира начален час на гласуването на разискваните законопроекти, който не може да е по-рано от 30 минути след привършване на последните разисквания. Гласуването на всяка група е глава по глава, раздел по раздел или текст по текст до привършване на наличието на съответния отчет на второ гласоподаване и на направените по време на разискванията оферти. След привършване на гласуването, резултатите се откриват и обобщават от секретари на Народното събрание и се афишират от ръководителя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР