Депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН. Желанието на Пламен

...
Депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН. Желанието на Пламен
Коментари Харесай

Окончателно: Парламентът одобри оттеглянето на кабинета на „Има такъв народ“

Депутатите одобриха отдръпването на проектоправителството на Има Такъв Народ. Желанието на Пламен Николов да не е министър председател беше почетено със 105 гласа "за ".
Преди гласуването Тома Биков от ГЕРБ разгласи, че от партията ще гласоподават "против ". Така гласоподаване получи 60 негативни гласа и един въздържал се.
„ Искаме процедура за прегласуване, само че ще помоля да разбираем за какво го желаеме. Ако няма прегласуване и в случай че тази точка не се одобри, страната ще влезе в конституционна рецесия. Намираме се в неуместна обстановката. Тук липсва мандатоносителят, поради който сме в тази обстановка. Липсва претендентът за министър председател, който се отхвърли по персонално аргументи. Ние доста елементарно, в този миг, можехме да стоим и да потриваме ръце, както и да ви вкараме в обстановка, от която е доста мъчно излизането. Ние няма да създадем по този начин. Ние ще гласуваме срещу това решение, с цел да може то да бъде завършено. След това да се завършва с втория и третия мандат и явно да се отива към нови избори”, съобщи той.
Според него 46-тото национално заседание се проваля, по този начин както предходното,в миг, в който страната е изправена пред редица рецесии –здравна, мигрантска, политическа.
След гласуването на решението и края на точката, ПГ на "Има подобен народ " се върна назад в пленарната зала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР