Депутатите приеха окончателно създаването на механизъм за разследване на главния

...
Депутатите приеха окончателно създаването на механизъм за разследване на главния
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно създаването на механизъм за разследване на главния прокурор. Ето какво предвижда той

Депутатите одобриха дефинитивно основаването на механизъм за следствие на основния прокурор. То бе признато с 210 гласа „ за “, без „ въздържал се “ и „ срещу “. От Българска социалистическа партия не участваха в гласуването.

Часове откакто парламентарната Правна комисия одобри измененията на второ четене, внезапно те бяха вкарани и в пленарна зала. Това не се хареса на огромна част от депутатите.

От парламентарната естрада Корнелия Нинова сподели, че това бързане има за цел да бъде свален Иван Гешев, текстовете да бъдат атакувани пред конституционния съд и да бъде непокътнат имунитетът на Бойко Борисов.

От „ Възраждане ” оповестиха, че текстовете са политическо съглашение, тъй като са писани от хора, които в никакъв случай не са влизали в правосъдна зала, нито схващат от работата на държавното обвиняване.

От Политическа партия отвърнаха, че текстовете са писани към този момент няколко Народното събрание и те са задоволително изчистени.

Процедурата планува сигналите против обвинител номер едно или негов заместител да се изпращат до ръководителя на Наказателната гилдия на Върховния касационен съд (ВКС). От лист на наказателни съдии с сан на висши на инцидентен принцип ще се дефинира съдията, който ще стане прокурор по следствието на основния. Друг прокурор ще управлява пък неговото следствие.

Прокурорът за следствие на закононарушения, осъществени от основния прокурор, управлява досъдебното произвеждане и взе участие в правосъдното произвеждане.

Ако в шестмесечен период от известието зародят и други законни мотиви за формиране на досъдебно произвеждане за
осъществено закононарушение от основния прокурор,
те се преглеждат от прокурора. В случай, че в този период е отказано формиране на досъдебно произвеждане, не са налице други законни мотиви или е прекъснато формираното наказателно произвеждане, след приключването на този период прокурорът за следствието на закононарушения, осъществени от основния прокурор, се възвръща на заеманата преди този момент служба като арбитър.

При съществуване на данни за условия за тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които
накърняват престижа на правосъдната власт,
които не съставляват закононарушения, прокурорът за следствието, изпраща събраните материали на министъра на правораздаването.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР