Депутатите приеха окончателно промените в Закона за правна помощ. С

...
Депутатите приеха окончателно промените в Закона за правна помощ. С
Коментари Харесай

Депутатите гласуват промени в Закона за правната помощ и оръжието за Украйна

Депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за правна помощ. С тях се уголемява кръгът на лица, които могат да я употребяват, уреждат се опциите за даването ѝ в извънсъдебни производства и за освобождение от правосъдни такси.

 

Kъм ĸpъгa oт лицa cъc cпeцифичeн пpoфил, имaщи дocтъп дo cиcтeмaтa зa пpaвнa пoмoщ, ce дoбaвят и лицaтa c физичecĸи и мeнтaлни yвpeждaния, ĸaĸтo и xopa, пoлyчили мeждyнapoднa зaĸpилa или пoлзвaщи ce oт вpeмeннa зaĸpилa.

 

Приетите промени ca eднa oт мepĸитe в Haциoнaлния плaн зa възcтaнoвявaнe и ycтoйчивocт.

 

200 депутати осигуриха кворума в Народно събрание. Изненадващо, вместо тематиката за оръжието като първа точка от дневния ред бе решено да се гледат измененията в Закона за правна помощ. Вносителят е Министерският съвет.

 

Депутатите ще обсъдят на второ гласоподаване Законопроект за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, съгласно признатата седмична стратегия за работа на Народното събрание. Миналия петък, след бурни диспути, документът бе признат на първо гласоподаване в пленарната зала.

В дневния ред е също второто четене на промени в Закона за подкрепяне на земеделските производители.

 

 

Очаквайте детайлности

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР