Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за движение

...
Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за движение
Коментари Харесай

Окончателно: Без знаци пред камерите на пътя

Депутатите одобриха на второ четене измененията в Закона за придвижване по пътищата.

„ За “ гласоподаваха 136 народни представители, 6 бяха „ срещу “, а „ въздържал се " - 16. Основната смяна в Закона е премахването на знаците пред камерите за видеоконтрол на пътя. С изменението на друга наредба от закона се планува при осъществяване на функционалностите си, избраните от министъра на вътрешните работи служби да имат право да правят надзор по съблюдаване на разпоредбите за придвижването по пътищата с коли, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът ще се реализира единствено в обсега на средствата за видеозаснемане. Вече ще се постанова и по-тежка мярка за притежателите, които дават автомобила си на неправоспособни водачи, като ще се приключва регистрацията на пътно транспортно средство за период от 6 месеца до една година.

В пленарна зала Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила от ГЕРБ, който е вносител на измененията, се аргументира. „ От началото на годината има 11 366 спрени за инспекция. От тях се открива, че единствено 1212 са били притежатели на коли, останалите са били действително неправоспособни. Искаме ли да продължаваме това или желаеме да имаме успеваемост в противодействието ни в битката против жертвите по пътищата “, попита той.

Според него дебатът в Народното събрание се е изместил и се разяснява настоящ текст, а не поправките. „ Трябва да създадем корекция и да допълним, че тези, които са неправоспособни и им е предоставено от притежателя МПС, естествено, че ще бъдат в хипотезата на тези 1212 индивида. Искате да толерирате останалите 10 хиляди и за тях да няма тези наказания, които би трябвало да бъдат наложителни и за тях “, уточни Цветан Цветанов. „ Да се концентрираме върху поправките, които предлагаме, а не да разясняваме настоящия текст, който сега е реалност и не предстои на разискване. Не вършим смяна на настоящ текст, а такава с която желаеме да усъвършенстваме правната норма, която да важи за всички и да бъдат равнопоставени, да имаме успеваемостта, която ще ни даде резултат, с който да понижим жертвите по пътищата “, съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР